TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Maso tuňáka připomíná hovězí, je velmi chutné a zdravé. Steaky z něj jsou doslova lahůdka. Opékejte je jen krátce, stojí to za to.

Potřebujete

2 steaky z tuňáka
1 svazek čerstvé bazalky
2 stroužky česneku
1 citron
1 lžíci vinného octa
1 hrnek olivového oleje
1 lžičku hrubozrnné soli
1 lžičku drceného pepře

Postup

Ze steaků odstraňte kůži, opláchněte je pod tekoucí vodou a osušte. V mixéru rozmixujte bazalku, česnek, citronovou šťávu, vinný ocet, olej, sůl a pepř.

Do mísy nalijte třetinu marinády, položte do ni steaky a zalijte zbývající marinádou. Dejte do lednice marinovat 1–2 hodiny, během toho steaky několikrát obraťte.

Rošt grilu potřete olejem, položte na něj steaky a grilujte podle chuti – středně propečené 4–6 minut z každé strany. Pak nechte steaky ještě 2–3 minuty odpočinout na talíři. Podávejte se zeleninou, případně bramborami.

 

Tags : steak

Nenechte si ujít další zajímavé články