Kombinace vypečených brambor, voňavého mletého, zakysané smetany a krémového avokáda je božská.
Ingredience
4 batáty
400 g mletého hovězího
400 g sekaných rajčat v konzervě
1 cibule
1 lžíce přepuštěného másla
1 lžíce kmínu
1 lžička mletého chilli a koriandru
1 avokádo
200 g zakysané smetany
Postup
Omyjte batáty a vidličkou do nich udělejte pár vpichů. Troubu zapněte na 190 °C a vložte je na rošt. Pečte asi 60 minut.
Připravte maso. Cibuli nasekejte najemno. V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo (ghí), přidejte cibuli a smažte.
Poté přidejte koření a jednu minutu ho restujte. Následně přidejte namleté maso. Až bude maso zatažené, přidejte sůl, pepř a rajčata či protlak.
Směs duste asi 20 minut. Batáty podélně rozřízněte a lehce rozevřete.
Osolte je a opepřete. Naplňte masem, ozdobte pokrájeným avokádem, zakysanou smetanou a koriandrem.