TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Báječný pokrm plný skvělých surovin. Svou chutí vyhoví nejen myslivcům.

Ingredience

8 kusů srnčího masa
16 plátků slaniny
hladká mouka
80 g másla
150 g žampionů
citronová šťáva
koriandr
4 lžíce smetany ke šlehání
vývar (nebo voda)
40% koňak
pepř
cukrový rozvar

Postup

Medailonky nenaklepávejte. Obtočte je plátky slaniny a zpevněte kuchyňským provázkem. Osolte je, opepřete a obalte v mouce. Zprudka je opečte na másle.

Na zbytku másla osmahněte na tenké plátky pokrájené žampiony. Osolte je, opepřete a ochuťte koriandrem a citronem. Zaprašte je moukou, osmahněte a poté zalijte smetanou a trochou vývaru (nebo vody). Vařte ještě asi 7 minut. Nakonec  ochuťte koňakem.

Medailonky podávejte se skrojkem citronu, s třešňovým rozvarem (krátce povařenými třešněmi s trochou cukru a ovoněnými střikem třešňové pálenky) a se širokými nudlemi. Dozdobte petrželkou.

Nenechte si ujít další zajímavé články