TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Grilovací sezona se pomalu, ale jistě blíží. A tak mnozí z nás stále hledají další zajímavé recepty, kterými okouzlí své přátele.

2 kg vepřových žeber
8 stroužků česneku
3 červené chilli papričky
6 lžic vinného octa
2 lžíce soli
1 lžíce černého pepře

Na marinádu

10 kuliček černého pepře
400 ml kečupu
2 červené chilli papričky
6 lžic medu
4 lžíce bílého rumu
1 citron
worcesterová omáčka
sůl

Postup

S přípravou začněte den předem. Žebra omyjte, dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte na plátky nakrájený česnek, nadrobno nasekané papričky, ocet, sůl a pepř. Vařte zhruba hodinu, dokud žebra nezměknou.

Mezitím si připravte marinádu. Rozpalte si pánev, nasucho opečte kuličky pepře a přendejte je do misky. Přidejte kečup, nadrobno nasekané papričky, med, bílý rum (pokud ho nemáte, přidejte trochu oleje), nastrouhanou citronovou kůru a vše promíchejte. Marinádu dochuťte solí, citronovou šťávou a worcesterovou omáčkou podle chuti.

Uvařená a vychladlá žebra potřete ze všech stran marinádou a dejte v uzavřené nádobě na noc do lednice. Dvě hodiny před grilováním vyndejte žebra z lednice, potřete ještě olejem a můžete grilovat. Nezapomeňte je otáčet, aby se všude propekla. Podávejte horká s kvalitním čerstvým chlebem.

Grilovaná žebra jsou na přípravu o něco náročnější, ale jejich chuť vám strávený čas rozhodně vynahradí. Navíc lze recept velice snadno obměňovat díky marinádě, kterou můžete připravit na sto způsobů.

Nenechte si ujít další zajímavé články