TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pokud je hub více, dejte se do nakládání, stojí to za to.

Ingredience

450 g  hub
4 snítky tymiánu
240 ml bílého vinného octa
3 lžíce oleje
lžíce cukru krupice
10 kuliček černého pepře
bobkový list
česnek
sušená chilli paprička
sůl

Postup

Houby povařte 10 minut ve vodě, aby změkly. Sceďte je, nechte okapat a dejte je spolu s tymiánem do připravených sterilizovaných lahviček.

Do hrnce dejte ocet, olej, cukr, kuličky pepře, bobkový list, česnek, chilli papričku spolu se 120 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Nechte převařit a nálev nalijte do lahviček s houbami až po okraj.

Zavřete a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Před použitím uložte houby alespoň na 3 dny do lednice. Neotevřené  vydrží minimálně 2 týdny.

Náš tip

Využijte jen zdravé a spíše mladší houby. Můžete si být jistí, že jejich tvar a struktura zůstanou stejné!

Nenechte si ujít další zajímavé články