Vhodné jako rychlé občerstvení pro návštěvy. S náplní si můžeme pohrát podle vlastní fantazie nebo podle stavu domácích zásob.
Suroviny
domácí listové těsto
100 g chedaru
100 g šunky
100 g anglické slaniny
100 g rajčatového protlaku
1 stroužek česneku
1 vajíčko
sůl
Postup
Vyválíme obdélníkový plát těsta. Rajčatový protlak smícháme s najemno nastrouhaným česnekem a osolíme. Potřeme jím celý plát listového těsta a na něj navrstvíme sýr, šunku a slaninu.
Naplněné těsto těsně zavineme, nakrájíme na plátky a ty potřeme rozšlehaným vejcem, aby se nám výtvor nerozvinul. Pečeme na 200 °C, dokud nebudou šneci hotoví. Nakonec můžeme šneky posypat oreganem, který je dokonalou tečkou receptu.
Tags :
šneci