TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Jednoduchý a dokonalý pokrm, který je ideální variantou na lehký letní oběd nebo večeři. Určitě si skvěle pochutnáte a můžete lehce experimentovat i s náplněmi dle preferencí.

Ingredience

6 kuřecích prsou
2 rajčata
několik tavených sýrů
tvrdý sýr na strouhání (asi 60 gramů)
2 mrkve
2 stroužky česneku
4 lžíce zakysané smetany
sůl, pepř, bylinky dle chuti

Postup

Troubu předehřejte na cca 175 °C. Kuřecí prsa omyjte pod studenou vodou a odblaňte. Prsíčka rozkrojte po délce tak, aby měla pokud možno stejnou výšku. Mezi dvěma kusy fólie je důkladně rozklepejte, opět tak, aby měla stejnou výšku, asi 1 cm.

Maso okořeňte ze všech stran oblíbenými bylinkami, solí a pepřem. Nechte marinovat asi 30 minut.

Mezitím si omyjte rajčata, pokrájejte je na menší kostičky a vložte do hlubší mísy. K nim vložte i tavené smetanové sýry, oloupané a strouhané mrkve, čerstvé bylinky, prolisované stroužky česneku a zamíchejte.

Nakonec zastrouhejte ještě tvrdým sýrem dle volby, zakápněte zakysanou smetanou a propojte s ostatními surovinami. Náplň do kuřecích prsou tak máte připravenou.

Okořeněné plátky kuřecího masa plňte připravenou zeleninovou směsí se sýrem. Závitky pěkně zarolujte.  Zajistěte párátky nebo převažte.

Na větší pánvi rozehřejte tuk a v něm opečte kuřecí rolky ze všech stran. Cca 3 minuty z každé strany. Poté rolky pokládejte do zapékací misky vyložené pečicím papírem nebo vymazané olejem a dejte zapéct přikryté alobalem na 180 °C dozlatova.

Deset minut před koncem pečení odstraňte alobal a ještě posypejte strouhaným tvrdým sýrem. A máte hotovo! Přejeme vám i vaší rodině dobrou chuť.

Tip redakce

Podávejte s pečeným nebo vařeným bramborem. Ideální je i zeleninový salát či nakládané okurky.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články