TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Ragú připravené jen z lesních hub je prostě lahůdka – to musíte zkusit.

Potřebujete

300 g směsi lesních hub
50 g hřibů
50 g lišek
120 g oloupané cibule
40 g sádla
300 ml smetany, min. 31%
2 stroužky česneku
5 snítek tymiánu
2 snítky majoránky
¼ lžičky drceného kmínu
pepř, sůl

Postup

Houby očistěte a nakrájejte na osminy. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno, tymián a majoránku odrhněte.

V pánvi na středním ohni rozehřejte sádlo, přidejte česnek a cibuli a nechte za častého míchání zpěnit. Přidejte houby a 3 minuty restujte. Pak přidejte sůl, pepř, kmín a tymián, promíchejte a restujte, dokud se nevyvaří voda, kterou houby pustily.

Přilijte smetanu a nechte ji svařit asi na polovinu objemu. Nakonec vmíchejte lístky majoránky. Podávejte s noky, rýží, těstovinami nebo brambory.

Nenechte si ujít další zajímavé články