Sváteční hlavní chod na období Velikonoc pro celou rodinu, to je přesně toto jídlo.
Suroviny
1 kg vepřové pečeně
250 g uzeného masa
1 cibule
2 rajčata, 1 paprika
0,5 kg vařených brambor
150 g sýru Eidam, olej
nať petrželky, pepř a sůl
Postup
Vepřové maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Uzené maso se nakrájí na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, na malé kousky nakrájíme papriku bez jádřince a rajčata. Jemně nasekáme i omytou nať petrželky. Vařené brambory nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme.
V pánvi rozehřejeme olej, krátce na něm opečeme plátky vepřového masa a přendáme je do zapékací mísy. Na zbylém oleji mírně osmažíme nakrájenou cibulku, pak přidáme kostky uzeného masa, nakrájená rajčata, papriku a petrželku.
Vše podlijeme a necháme chvíli dusit. Směsí z pánve přelijeme plátky vepřového v zapékací míse, pak vše pokryjeme plátky brambor, posypeme nastrouhaným sýrem a necháme v troubě zapéct.