Tvaroh na omáčku můžete nahradit například zakysanou smetanou či bílým jogurtem.
Ingredience
16 středních žampionů
2 papriky
16 cherry rajčátek
3 větší cibule
kvalitní olivový olej
3 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
1 lžíce provensálského koření
2 stroužky česneku
nízkotučný tvaroh
čerstvé bylinky dle chuti
sůl a pepř
Postup
Papriky nakrájejte na kostičky, žampiony očistěte, oloupejte a případně rozkrojte hlavičky na půl. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky.
Cherry rajčátka nechte v celku. V míse smíchejte olej, čerstvě vymačkanou citrónovou šťávu, směs provensálského koření, utřený či prolisovaný česnek, pepř.
V marinádě následně smočte papriku, rajčátka a žampióny, opatrně obalte také cibuli. Zeleninu napichujte střídavě na jehly. Grilujte na předehřátém grilu cca 10 minut.
Mezitím si nízkotučný tvaroh v misce rozdělejte s čerstvými nadrobno nakrájenými bylinkami, můžete přidat špetku pepře a sůl podle chuti. Hotové špízy poté namáčejte v bylinkové omáčce.