TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Lasagne su můžete pochopitelně uzpůsobit podle svého gusta. Tady je varianta dokonce se špekem.

Ingredience

150 g špeku
bešamel
1 l mléka
1 cibule
65 g másla
65 g hladké mouky
sůl
pepř
bazalka
oregano
150 g gorgonzoly
280 g parmazánu
2 ks mozzarelly
250 g plátů těstovin

Postup

Špek nakrájejte na čtverečky. Na lžíci olivového oleje ho orestujte a nechte zchladnout. Parmazán nastrouhejte, gorgonzolu nakrájejte a mozzarellu natrhejte na proužky.

Bešamel: cibuli s bobkovým listem vložte do rendlíku a s mlékem prohřívejte těsně pod bodem varu 5 min, přeceďte a odstavte.

V hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a smažte asi 1 min. Hrnec odstavte a přilévejte mléko. Energicky přitom šlehejte, až bude omáčka hladká. Vraťte na plotnu, přiveďte k varu a vařte 3 min. Pak teplotu stáhněte a vařte 20 min.

Bešamel smíchejte s parmazánem, gorgonzolou a na středním plamenu v omáčce sýr rozpusťte. Přidejte bazalku, oregano a pepř.

Těstoviny

Povařte je 1 min v osolené vodě a pak je dejte do mísy se studenou vodou. Zastavíte tím jejich měknutí, ještě totiž změknou v troubě. Tu předehřejte na 180 °C. Do zapékací mísy vložte pláty těstovin. Na těsto rozetřete sýrovou omáčku, posypte parmazánem, mozzarellou a špekem.

Pokračujte, až budou v zapékací míse ideálně 4 vrstvy. Poslední pláty těstovin potřete sýrovou omáčkou, posypte parmazánem a nechte zapékat asi 30 min.

Tags : lasagne

Nenechte si ujít další zajímavé články