TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Marináda s exotickým názvem pochází z Argentiny a nejlépe se hodí ke steakům, ale i ke kuřecímu či krůtímu masu.

Potřebujete

2 lžíce olivového oleje
3 lžíce červeného vinného octa
1 hrst čerstvého oregana
1 hrst koriandru
2 hrsti hladkolisté petrželky
3 stroužky česneku
2 chilli papričky
1 lžičku kmínu
sůl, pepř

Postup

Oregano, koriandr a hladkolistou petrželku omyjte, nechte okapat a otrhejte lístky. Ty pak nasekejte nadrobno. Česnek oloupejte a nasekejte najemno, případně prolisujte.

Chilli papričky rozkrojte, zbavte je semínek a nakrájejte najemno. Všechny ingredience poté smíchejte v misce. Ochuťte solí a pepřem.

Přilijte olivový olej a ocet a vše promíchejte. Nechte marinádu odležet, chutě se mezitím spojí a budou výraznější. Lze použít i jako omáčku k hotovým masům.

Nenechte si ujít další zajímavé články