Tyto řezy si můžete připravit s různým druhem ovoce. Skvěle chutnají s kiwi nebo s borůvkami. Místo zakysané smetany můžete použít tvaroh nebo mascarpone.
Ingredience
1 plech
Na těsto
150 g špaldové mouky
120 g hladké mouky
130 g cukru
4 vejce
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
50 ml mléka
Na dohotovení
750 g zakysané smetany
200 g bílé čokolády
400 g jahod
2 balení červené dortové želatiny
Postup
Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přidejte obě mouky smíchané s práškem do pečiva, olej a mléko. Ušlehejte hladké těsto a nalejte ho na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi půl hodinky v troubě předehřáté na 180 °C a pak nechte korpus vychladnout.
Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. Zamíchejte do zakysané smetany a krém rozetřete na korpus. Pak ho poklaďte pokrájenými jahodami. Želatinu připravte podle návodu a nalejte na koláč. Nechte ztuhnout v chladu.