Pikantní varianta je skvělá samotná i jako příloha.
Potřebujete
500 g brambor
2 stroužky česneku
sůl
¼ hrnku vody
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíci solamylu
2 lžíce medu
2 lžíce oleje
1 cm čerstvého zázvoru
2 lžíce sójové omáčky
2 jarní cibulky
½ červené cibule
1 lžíci rýžového octa
1 lžíci sezamových semínek
1 lžičku chilli
Postup
Brambory nakrájejte na hranolky nebo měsíčky. Dejte je na plech s pečicím papírem, osolte, pokapejte olejem a promíchejte. Pečete při 200 °C asi 20 minut.
Na oleji orestujte najemno nasekaný zázvor a česnek. Přidejte na kousky nakrájenou cibuli, jarní cibulku, protlak, sójovou omáčku, ocet a orestujte. V hrnečku rozmíchejte škrob s vodou a přilijte do pánve. Přidejte med, chilli a promíchejte.
Do omáčky nasypejte pečené brambory a promíchejte, aby byly obalené. Servírujte posypané sezamovými semínky a jarní cibulkou.