TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Ta pravá se připravuje ze svíčkové, ale dobře chutná i z falešné svíčkové, zadního hovězího nebo s králíkem. Základem je kořenová zelenina. Pokud použijete hotovou nakládanou směs, slijte ji, nálev obsahuje spoustu soli.

Ingredience

1,5 kg zadního hovězího masa
4 větší mrkve
4 větší petržele
1/2 celeru
2 cibule
500 ml smetany
5 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
bobkový list
sůl
řepkový olej
trochu čerstvě mletého pepře
cukr a citronová šťáva na dochucení

Postup

Očistěte zeleninu. Maso zbavte blan a prošpikujte mrkví i špekem. Maso orestujte v pekáči na troše rozpáleného oleje. Přidejte pokrájenou zeleninu, osolte, přidejte koření, zalijte vodou tak, aby nic nevyčuhovalo, a vařte na mírném plameni asi 1,5 hod. Podušené maso i koření vyjměte z hrnce.

Ze zeleniny vyberte celer a vyhoďte ho, zbývající zeleninu rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Přidejte smetanu, dochuťte mletým pepřem, cukrem a citronovou šťávou. Maso nakrájejte ostrým nožem na plátky a omáčku podávejte s domácím houskovým knedlíkem.

Tags : svíčková

Nenechte si ujít další zajímavé články