Kachna si s ovocnými omáčkami velmi rozumí. Tentokrát zkusme brusinkovou variantu.
Suroviny na 2 porce
1 kachní prsa
100 g sušených brusinek
4 lžíce balzamikového octa
4 lžíce suchého červeného vína
1 lžíce rybízového džemu
1 lžička hnědého cukru
Postup
Kachní prsa odřízněte od kosti a rozdělte na dvě filátka. Maso zarovnejte a kůži propíchejte špejlí. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte čtyři minuty.
Obraťte a pečte dalších asi pět minut. Dejte do teplé trouby na cca 10 minut. Maso pak nechte odpočívat zakryté v teple.
Na pánev do výpeku nasypte brusinky nebo kousky oloupaného pomeranče, přilijte víno, balzamikový ocet, džem a trochu cukru a vše chvíli povařte. Maso nakrájejte na plátky, okořeňte a přelijte omáčkou. Podávejte s pečenými provensálskými bramborami.