TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Nejvíce k chuti přijde během podzimních nebo zimních dnů. Chutná jinak, přitom si ji zamilují i milovníci klasické pečené kachny.

Suroviny na 4 porce

1 divoká kachna
10 dkg slaniny máslo
sůl
2 cibule
3 kuličky pepře
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
2 kuličky jalovčiny
1 lžíce oleje
2 pomeranče
jíška

Postup

Kachnu protáhneme slaninou, osolíme zvenku i zevnitř a dovnitř vložíme 1 celou oloupanou cibuli a kousek slaniny. Vložíme na pekáč prsíčky dolů, přidáme 1 pokrájenou cibuli a lžíci oleje. Přidáme kuličky černého pepře, jalovce a nového koření, bobkový list, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou a poléváme výpekem. Ke konci dušení přidáme podle chuti máslo.

Když je kachna měkká, můžeme sundat víko pekáče a krátce ze všech stran kachnu ogrilovat. Musíme dávat pozor, aby se máslo nepřipálilo, a proto včas podléváme vodu. Měkkou kachnu vyjmeme, do výpeku přidáme štávu z 1 pomeranče a necháme vydusit na tuk, zahustíme jíškou a krátce povaříme. Podáváme klasicky s červeným zelím a bramborovými knedlíky.

Nenechte si ujít další zajímavé články