TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

„Užít si tradiční jídlo plné vůně a chuti ve vege verzi? Ano a je to opravdu snadné. Uvařte si snadno z dostupných ingrediencí toto atraktivní jídlo s vychytanou omáčkou.“

Ingredience

Na papriky

500 g bílých nebo menších barevných paprik
1 balení Vege burger (varianta klasik nebo s cibulkou), případně jiná „náhrada“ masa
190 ml vody
60 ml oleje
Olej na potření pekáče

Na rajskou omáčku

700 g pasírovaných rajčat (velká sklenice)
1 cibule
Olej nebo přepuštěné máslo
2 lžíce rajského protlaku
200 ml zeleninového vývaru
Sůl, cukr a citronová šťáva na základní dochucení
Koření na rajskou (nové koření, bobkový list, hřebíček, skořice)
2 lžíce rýžové mouky

Postup

Ze všeho nejdřív si nechte alespoň 30 minut nabobtnat rostlinnou směs, kterou budete plnit papriky. Stačí se řídit návodem na obalu Vege burger. Mezitím omyjte papriky, odkrojte klobouček a vyjměte zevnitř semínka. Papriky naplňte směsí a dejte do vymaštěného menšího pekáčku. Pečte na 180 stupňů asi 40 minut. Papriky by měly být měkké a zlehka zezlátlé.

2. Zatímco se pečou papriky, připravte si omáčku. Na drobno nakrájenou cibulku lehce orestujte na tuku, zasypte 2 lžícemi mouky a krátce zarestujte. Vlijte pasírovaná rajčata, přidejte protlak a ochuťe solí, pepřem a kořením na rajskou. Zároveň dostatečně oslaďte, aby se vyrovnala kyselá chuť rajčat. Na mírném stupni nechte za občasného promíchání provařit 30 minut.

3. Na závěr dle potřeby dolaďte hustotu a projeďte tyčovým mixérem. Získáte tak extra hladkou konzistenci. Dolaďte chuť tak, aby vám sedla.

4. Plněné upečené papriky dejte na talíř a zalijte omáčkou. Servírujte s rýží.

TIP 1

Pokud byste chtěli naplnit větší množství paprik z jednoho balení Vege burgeru, nastavte nabobtnalou směs další ingrediencí. Může to být kuskus, na drobno nasekaná cizrna nebo uvařená červená čočka. Chutná to perfektně!

TIP 2

Jídlo můžete pojmout po česku a použít tradiční slovenské papriky a sladkou rajskou. Další skvělou možností je toskánská verze. Zapojte barevné papriky a omáčku dochuťte italskými bylinkami a balsamikovým krémem. Podávejte s opečenou ciabattou, olivovým olejem a máte zase jiné jídlo.

Nenechte si ujít další zajímavé články

Vědci objevili fosili dinosaura i s dochovaným obsahem žaludku
21stoleti.cz

Vědci objevili fosili...

Je tomu zhruba 75 milionů let, co si...
Pohádkový penthouse plný designu
rezidenceonline.cz

Pohádkový penthouse plný...

Ohromující a elegantní, zároveň ale také současný a...
Tajuplné stíny tančily po bytě
skutecnepribehy.cz

Tajuplné stíny tančily po bytě

V poslední době trpím nespavostí a v noci jen...
Svátečně rozzářené okno
panidomu.cz

Svátečně rozzářené okno

Plný parapet drobných vánočních dekorací, bezpečné svícny,...
Proč pokaždé skončí opuštěná?
nasehvezdy.cz

Proč pokaždé skončí opuštěná?

Tolik smůly v lásce si snad...
Počátky navigace: Vikingům stačil sluneční kámen
epochaplus.cz

Počátky navigace: Vikingům...

Námořní navigace? GPS není tak žhavou...
SLEZSKO-SASKÝ VÁNOČNÍ TRH
epochanacestach.cz

SLEZSKO-SASKÝ VÁNOČNÍ TRH

Vánoční hudba, sbory a soubory z Görlitzu vás naladí na vánoční...
Kam se vytratila láska? V cizích náručích to nezjistí
nasehvezdy.cz

Kam se vytratila láska? V...

O partnerské krizi si...
Děsivé Nahanni: Co číhá v údolí bezhlavých mužů?
epochalnisvet.cz

Děsivé Nahanni: Co číhá v...

Kanadský národní park Nahanni je opředen děsivými...
Být, či nebýt?: Byl, či nebyl Hamlet skutečnou historickou postavou?
enigmaplus.cz

Být, či nebýt?: Byl, či...

Hamlet je světoznámou tragédií anglického dramatika...
Klíč k úspěšnému dobývání Evropy: Vikingové impregnovali svoje lodě
epochaplus.cz

Klíč k úspěšnému dobývání...

Vikingové ve své době dokázali ovládnout...
Nová spolupráce: Carollinum podporuje KVIFF Classics
iluxus.cz

Nová spolupráce: Carollinum...

Od čtvrtka do soboty 14.–16. prosince 2023 se v...