Už jen pikantní vůně tohoto jídla nabudí všechny smysly, které tak zaměřujete na blízkou bytost.
Ingredience
500 g kuřecích stehýnek
2 lžičky pepře
1 lžíce cukru
2 lžičky světlé sójové omáčky
1 lžička tmavé sójové omáčky
1 lžíce rýžového vína nebo suchého cherry
2 lžičky škrobové moučky
2–3 lžíce oleje
1–2 rozmačkané stroužky česneku
2 mladé cibulky
4 chilli papričky
1,5 dcl vody
50 g arašídů
Postup
Rozdělíme kuřecí stehna na kousky a marinujeme je 20–25 min ve směsi pepře, cukru, sójové omáčky, vína a škrobové moučky.
V předehřátém woku rozehřejeme olej a 1–2 minuty smažíme na prudkém plameni kousky kuřete dohněda. Děrovanou lžící je vyjmeme, dáme na předehřátý talíř a necháme několik minut odstát.
Do woku přidáme česnek, bílé části cibulek, chilli papričky, arašídy a zhruba 30 minut vše smažíme na prudkém plameni.
Do woku opět přidáme usmažené kuře a za stálého míchání smažíme 1–2 min, přidáme vývar či vodu a uvedeme do varu, pak přikryjeme pokličkou. Směs dusíme 5–6 min a několikrát ji zamícháme. Odstavíme z plotny a necháme 5 min dojít, aby se chutě propojily.
Hotový pokrm ozdobíme kousky nadrobno nakrájené zelené části cibulky a okamžitě podáváme.
Tip: Jako přílohu můžeme dát kari rýži, jež chuť pokrmu podtrhne. Dáváte-li přednost obyčejné rýži, dozdobte ji nakrájenou petrželkou.