TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

K tomuto masu se hodí noky, opečené brambory, bramborová kaše anebo grilovaná zelenina.

Suroviny

2 ks kachních prsou
drcený kmín
sůl
rozmarýn, čerstvá snítka, můžeme použít i tymián
3 stroužky česneku
1 lžička hladké mouky
vývar dle potřeby a chuti

Postup

Kachní prsa očistíme a nožem do kůže nařežeme mřížku. Pokmínujeme, osolíme a necháme v pokojové teplotě odpočinout 30 minut. Rozpálíme si pánev (bez tuku!) a prsa dáme smažit společně se snítkou rozmarýnu nejprve kůží dolů na cca 6–7 minut. Kůže pustí dostatek tuku, takže žádný jiný tuk potřeba nebude.

Po osmažení otočíme kůží nahoru, přidáme rozmáčknutý česnek a smažíme dalších cca 6–7 minut. Pokud by se snítka rozmarýnu začala připalovat, vyndáme ji během otáčení prsou už ven a zrovna tak i česnek. Předehřejeme troubu na 220 stupňů.

Až budou prsa hotová, vyndáme je na talíř, přelijeme lžící tuku, osolíme, troubu vypneme a prsa v ní necháme cca 10 minut dojít. Pokud máme radši méně propečená, stačí je po vyndání z pánve na talíř osolit, zakrýt alobalem na 5 minut a nechat zatáhnout.

Z pánve, na které jsme prsa smažili, slijeme přebytečný tuk a ponecháme jen „připečenou“ část, kterou zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání jí opražíme. Pak přilijeme vývar dle potřeby. Necháme provařit, dosolíme dle chuti. Na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s přílohou dle libosti.

 

 

Tags : kachní prsa

Nenechte si ujít další zajímavé články