Chcete si pořádně nastartovat chuťové pohárky? Dopřejte si opravdu pálivé thajské kari.
Suroviny
10 neloupaných krevet
1 lžíce nasekaného zázvoru
1 lžíce nasekaného česneku
3 lžíce červené kari pasty
hrst mražených fazolových lusků
2 lžíce kokosového mléka
4 lžíce rybí omáčky
1 lžíce třtinového cukru
hrst thajské bazalky
1 červená chilli paprička
šťáva z půlky limety
1 lžíce oleje
sůl, pepř
Postup
Ve větší pánvi si rozehřejte olej a zprudka orestujte nasekaný zázvor a česnek. Do pánve přidejte kari pastu a zalijte třetinou kokosového mléka. 5 minut povařte a dolijte zbytek.
Nyní přidejte krevety a pokrm dochuťte cukrem, rybí omáčkou a limetou. Podle potřeby přidejte sůl a pepř. Nakonec vmíchejte fazolové lusky.
Na úplný závěr přidejte do pokrmu chilli papričku nakrájenou na tenké proužky. Curry lze dozdobit i čerstvou bazalkou.