TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Už jste ochutnali pomeranče s červeným vínem? Možná tomu nebudete věřit, ale tyto dvě ingredience společně chutnají výtečně.

Ingredience

2–3 kachní stehýnka (případně prsa)
2 pomeranče
1/4 kostky másla
rozmarýn
4 dcl červeného vína
2 dcl rostlinného oleje
sůl a pepř

Ingredience

Kachnu omyjte a pořádně osolte a opepřete. V misce smíchejte víno a šťávu z jednoho pomeranče. Do směsi naložte kachní stehýnka a nechte přes noc odpočívat v lednici.

Druhý den kachnu bez šťávy orestujte na pánvi z obou stran. Pak ji přesuňte do pekáče a zalijte pomerančovou marinádou.

Přidejte na měsíčky nakrájený pomeranč, trochu vody a dvě až tři snítky rozmarýnu.

Pečte při 200 °C zhruba 25 až 30 minut. Výpek přelijte na pánev a přidejte máslo. Tím si vytvoříte krémovou omáčku.

Kachnu servírujte s vařeným bramborem, případně s bramborovou kaší.

Náš tip

Místo pomerančů můžete použít mandarinky, anebo oba druhy ovoce dohromady.

Nenechte si ujít další zajímavé články