TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Zkuste si rybu tentokrát upéct v alobalu. Příprava je sice trochu náročnější, ale výsledek vás potěší a na obal ze strouhanky si nejspíš ani nevzpomenete.

Ingredience

4 porce kapra
100 g másla
5 lžic stolního oleje
4 lžíce hladké mouky
citronová šťáva
2 stroužky česneku
sýr na strouhání
pepř
sůl
bylinky na ozdobu (petržel, tymián, bazalka…)

Postup

Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronem a necháme přibližně 30 minut odležet. Změklé máslo promícháme s česnekem a strouhaným sýrem.

Porce kapra osolíme a opepříme z obou stran, obalíme v hladké mouce a položíme na alobal potřený olejem. Povrch kapra poklademe česnekovým máslem, alobal dobře, tedy co nejtěsněji, uzavřeme a pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě přibližně 30 minut. Podáváme s bramborovým salátem nebo vařenými brambory a kromě bylinek na ozdobu přidáme i plátek citronu.

Nenechte si ujít další zajímavé články