TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Výtečně chutnají samotné i s bramborovou kaší nebo s dipem z kečupu a prolisovaného česneku.

Suroviny

250 g čočky
6 lžic strouhanky + 5 lžic na obalování
3 stroužky česneku
2 lžíce sušené majoránky
1 větší cibule
100 g lučiny
sůl, pepř
15 dkg slaniny
rostlinný olej na smažení
2 vejce
hladká mouka

Postup

Čočku uvařte podle návodu. Česnek prolisujte, cibuli nakrájejte na malé kousky a osmažte ji na pánvi. Přidejte k ní na kostičky nakrájenou slaninu.

Nakonec přidejte česnek.

Vychladlou směs smíchejte s čočkou, strouhankou, lučinou a majoránkou. Osolte, opepřete a vytvořte karbanátky. Obalte je v trojobalu a dozlatova osmažte.

Tags : karbanátky

Nenechte si ujít další zajímavé články