TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Rozkrojte ho a zažijete ten blažený pocit, když čokoládový krém vytéká z vnitřku.

Suroviny

230 g hořké čokolády
3 vajíčka
115 g másla
1/3 hrnku hladké mouky a cukru
moučkový cukr na dozdobení
ovoce dle chuti

Postup

Čokoládu nakrájíme na kousky a rozpustíme nad parou, nebo v mikrovlnce. Necháme zchladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, poté přidáme po jednom vajíčka. Dobře promícháme. Do máslově směsi přidáme mouku a promícháme.

Nakonec přilijeme zchladlou čokoládu a zamícháme vše dohromady, až vznikne řidší čokoládové těsto. Vymažeme keramické formičky máslem a každou vysypeme trochou krupicového cukru. Naplníme formičky těstem, buď pomocí cukrářského sáčku, nebo lžíce. Předehřejeme troubu na 200 °C a pečeme 10 až 15 minut.

Záleží na velikosti formiček. Vyndáme z trouby a necháme 5 minut chladnout. Vyklopíme dortík na talířek, posypeme vršek moučkovým cukrem, ozdobíme ovocem a ihned servírujeme.

 

Tags : fondant

Nenechte si ujít další zajímavé články