K opečenému lososu na pánvi se smetanovým špenátem se báječně hodí třeba šťouchané brambory.
Suroviny na 4 porce
4 filety z lososa
1 cibule
500 g listového mraženého špenátu
100 ml smetany ke šlehání
1 citron
sůl, pepř
máslo
olivový olej
hladkolistá petrželka
Postup
Filety lososa omyjte, osušte, osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.
Cibuli pokrájejte na jemné kostičky, mražené špenátové listy nechte povolit, pak je nasekejte nahrubo.
Na oleji zprudka osmahněte cibuli, vmíchejte špenát a poduste, dokud se většina vody neodpaří. Pak přilijte smetanu a prohřejte. Na másle opečte filety z obou stran.
Naservírujte na talíře, ozdobte petrželkou a podávejte.
Tags :
losos