Ještě jste nevyzkoušeli lívance naslano? Nejvyšší čas to napravit. Tyto ricottové nemají chybu.
Postup
Suroviny na 8 kusů
100 g ricotty
30 g baby špenátu
1 vejce
1 stroužek česneku
50 ml mléka
70 g hladké mouky
špetka soli
1 lžička prášku do pečiva
olej na smažení
uzený losos na ozdobu
Postup
Vejce vyklepněte do mísy a rozšlehejte s ricottou. Špenát pokrájejte na půlcentimetrové nudličky a přimíchejte k ricottě s vejci.
Vmíchejte najemno pokrájený česnek, sůl, mléko a mouku smíchanou s kypřicím práškem.
Na pánev vytřenou olejem nebo na lívanečník nalijte těsto a rovnoměrně rozetřete. Tvořte placičky silné asi 1 cm. Opékejte z každé strany asi 3 minuty.
Ozdobte uzeným lososem a podávejte.
Tags :
lívance