TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny na 4 porce

1 mladý kohout či kuře rozporcované na 4 kusy
3 lžíce másla
100 g anglické slaniny
4 šalotky
1 mrkev
150 g žampionů
2 stroužky česneku
svazek bylinek (bouquet garni – petrželka, bobkový list, tymián)
5 ml vínovice na flambování láhev červeného vína (Rulandské modré či Modrý Portugal)
oříšek másla na zahuštění

Postup

Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou slaninu, šalotky a mrkev a vše lehce podusíme dozlatova.

Poté přidáme porce kuřete, které ze všech stran osmahneme a flambujeme (přidáme vínovici a zapálíme). Až se plamen udusí, podlijeme vínem, přidáme žampiony, česnek a bouquet garni a vše dusíme asi 45–60 minut.

Nakonec ještě zjemníme oříškem másla a podáváme s novými vařenými brambory posypanými čerstvou petrželkou či česnekovými topinkami. Dle chuti přidáme též nakládané cibulky v octě.

 

 

Tags : po burgunsku

Nenechte si ujít další zajímavé články