Tak trochu exotickou úpravu vepřového masa určitě zařadíte mezi svá oblíbená jídla. A návštěvy budou zírat.
Potřebujete
400 g vepřové kýty
300 g meruněk
4 chilli papričky
100 ml dezertního vína
3 lžíce tmavé sójové omáčky
1 lžíci worcesterské omáčky
3 lžíce oleje
čerstvý koriandr nebo petržel
sůl, pepř
Postup
Maso nakrájejte na kousky, osolte a opepřete. Chilli papričky nasekejte nadrobno a promíchejte s oběma omáčkami. Směsí zalijte maso, promíchejte a nechte odpočívat.
Meruňky vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky. V kastrolu rozehřejte olej. Maso vyjměte z marinády a osmažte na oleji. Poté přidejte meruňky, krátce orestujte, přilijte víno a zbylou marinádu. Na malém plameni nechte maso asi deset minut probublávat.
Podávejte s čerstvě rozpečeným pečivem, kuskusem nebo dušenou rýží posypané nasekanou petrželí nebo koriandrem..