Suroviny
¼ vodního melounu
½ žlutého melounu (nemusí být)
2 avokáda
1 citron
2 pomeranče
okurky
1 chilli paprička
špetka krupicového cukru
sůl a pepř
150 g sýru feta
hrst mátových lístků
Postup
Z obou melounů vykrojíme malé kuličky a vložíme je do mísy. Dále rozřízneme avokádo a vyjmeme pecku. Z avokáda rovněž vykrájíme malé kuličky, které pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Jeden z pomerančů oloupeme a měsíčky odblaníme nad mísou tak, abychom zachytili odkapávající šťávu.
Oloupeme okurky, podélně je překrojíme napůl, vybereme z nich semínka, a poté je nakrájíme na půlkolečka. Měsíčky pomeranče a nakrájené okurky přidáme do mísy s kuličkami melounů a avokáda. Nasekáme chilli papričku nadrobno, přidáme cukr a šťávu z druhého pomeranče a dochutíme solí a pepřem.
Dresink promícháme a přelijeme s ním salát. Nakrájíme feta sýr na kostičky a mátové lístky nasekáme nahrubo. Sýr i mátové lístky přiložíme k salátu a promícháme.