TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pokud se nechcete vzdát masa, můžete polovinu čočky nahradit mletým hovězím masem. Budete mít zdravější verzi klasických masových karbanátků.

Suroviny

200 g červené čočky
2 velké mrkve
1 cibule
1 lžíce nasekané petrželky
1 vejce
sůl
pepř
4 lžíce strouhanky
1 stroužek česneku

Postup

Červenou čočku uvařte doměkka, po uvaření slijte přebytečnou vodu a čočku dejte do velké mísy. Přidejte prolisovaný česnek, nahrubo nastrouhanou mrkev, nakrájenou cibuli, nasekanou hladkolistou petržel, vejce a dvě lžíce strouhanky. Osolte, opepřete a dobře zamíchejte.

Rukama tvarujte placičky a obalte je ve zbylé strouhance. Karbanátky skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C zhruba 20 minut. Podávejte s vařeným bramborem nebo se salátem.

 

 

Tags : karbanátky

Nenechte si ujít další zajímavé články