Připomíná český guláš, ale nenechte se zmást. Guláš připomíná jen zdánlivě.
Ingredience
300 g vysokého či nízkého roštence
1 větší cibule
150 ml rajčatového protlaku
2 čerstvé chilli papričky
2 dl červeného vína
2 stroužky česneku
špetka muškátového oříšku
sůl, pepř
olej na smažení
čerstvá bylinka na ozdobu
Postup
Maso si nakrájejte na větší kostky nebo nudličky. Na pánvi si rozehřejte olej a maso zprudka orestujte. Protože jde o maso vhodné na steak, nemusí být zcela propečené, bohatě postačí úprava zvaná medium, kdy je maso uvnitř ještě stále narůžovělé.
Mezitím si uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Maso po orestování z pánve vyjměte a na jeho výpeku si osmahněte cibuli nakrájenou na menší kostičky.
Přidejte do pánve nasekanou chilli papričku a na tenké plátky nakrájený česnek. Minutu restujte a přidejte rajčatový protlak a červené víno. Vyčkejte 5 minut. Vše dochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Restujte pět minut. Vraťte do pánve maso, promíchejte, ozdobte bylinkou a můžete servírovat.
Náš tip
Finální pokrm ještě můžete posypat nastrouhaným sýrem a nechat 10 minut zapékat v troubě.