TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Dýňové rizoto si bude rozumět i s aromatičtějšími druhy sýrů. Zkuste s modrou plísní nebo kozí.

Ingredience

1 hrnek kulatorznné rýže
200 g dýňového pyré
1 lžička kari
1 stroužek česneku
150 g na kostičky nakrájené dýně
2 lžíce ricotty
sůl
pepř
2 lžíce másla
zeleninový vývar dle potřeby
muškátový oříšek
strouhaný parmazán

Postup

V rendlíku rozehřejte máslo a krátce na něm orestujte plátky česneku. Přidejte rýži, kari a opečte. Pak vlejte vývar tak, aby byla rýže ponořená. Osolte, opepřete a vařte na mírném ohni. Když se tekutina vsákne, přidejte nakrájenou dýni.

Přilejte další vývar a vařte doměkka. Když je rizoto hotové, vmíchejte pyré a ricottu. Poté ještě podle chuti osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem. Nakonec posypte strouhaným parmazánem.

 

Tags : rizoto

Nenechte si ujít další zajímavé články