TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Koláč můžete kombinovat s ovocem podle sezony. Bude chutnat s meruňkami, malinami i borůvkami.

Na těsto

4 vejce
150 g másla
250 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
130 g moučkového cukru

Na dohotovení

500 g jahod
500 g měkkého tvarohu
1 balení červené želatiny
4 lžíce moučkového cukru

Postup

Změklé máslo utřete s cukrem do nadýchané pěny. Pak do směsi zašlehejte jeden žloutek po druhém. Postupně zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Po částech ho zapracujte do těsta. Hotové těsto rozetřete na plech.

Piškot pečte asi 25 min na 180 OC. Mezitím prošlehejte tvaroh s cukrem. Až těsto vychladne, potřete ho tvarohem. Jahody zbavte stopek a nakrájené je vyskládejte na tvaroh. Dortovou želatinu připravte dle návodu. Nechte ji vychladnout a pak ji nalejte na jahody. Nechte vše ztuhnout.

Nenechte si ujít další zajímavé články