TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny

steak z vysokého roštěnce
lžička olivového oleje
sůl
čerstvý pepř

Na omáčku

2 hrsti hladkolisté petržele
1 hrst čerstvého oregana
1 hrst čerstvého koriandru
3 stroužky česneku
2 chilli papričky
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Postup

Nejprve si připravte omáčku. Všechny bylinky nadrobno nasekejte. Můžete použít hmoždíř nebo mixér. Přidejte prolisovaný česnek a chilli papričku nakrájenou najemno. Osolte, opepřete, zalijte citronou šťávou a olivovým olejem a dobře promíchejte.

Steak vyndejte z lednice alespoň hodinu před přípravou. Osušte ho papírovou utěrkou, potřete olejem a opepřete. Před opékáním ho nesolte, pustil by šťávu a maso by si nezachovalo svou šťavnatost. Maso vkládejte do dostatečně vyhřáté suché pánve a opékejte zhruba 2–3 minuty z každé strany, podle výšky masa.

Po osmažení ho zabalte ještě na 10 minut do alobalu a nechte odpočinout.

Před podáváním maso nakrájejte na tenké plátky, osolte a polijte připravenou omáčkou. Jako příloha se výborně hodí pečené brambory nebo domácí hranolky.

 

 

Nenechte si ujít další zajímavé články