V pivním těstíčku chutnají výtečně nejen ryby, ale i vepřové maso. Můžete ale těstíčko použít i na různé druhy zeleniny, třeba na smažená kolečka cukety i cibulové kroužky.
Ingredience na 4 porce
4 rybí filety (treska, pangas, okoun)
1 vejce
150 ml světlého piva
hladká mouka
sůl
pepř
citronová šťáva
1 lžička sušeného tymiánu
olej na smažení
Postup
Rybí filety osolte a opepřete. Poté je pokapejte citronovou šťávou. Do misky vyklepněte vejce a přidejte pivo a trochu soli. Směs prošlehejte a pak do ní postupně přimíchejte mouku, až vznikne hladké těstíčko na obalování.
Filety poprašte moukou a poté je obalujte v těstíčku a ihned vkládejte do pánve s rozpáleným olejem. Ryby smažte z obou stran dozlatova. Po usmažení je skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. V rámci přílohy pamatujte i na citron.