Kachna připravená na citronech, česneku a zázvoru nejlépe chutná s rýží nebo opečenými bramborami.
Suroviny
1 celá kachna
3 citrony
4 cm zázvoru
2 cibule
3 paličky česneku
3 lžíce másla
1 lžíce čerstvých či nakládaných brusinek
sůl
Na dochucení a ozdobení použijte bazalku
Postup
Kachnu ze všech stran nasolte, i zevnitř, a vložte ji do většího pekáče. Přidejte k ní na plátky nakrájené citrony a rozpůlený česnek. Nezapomeňte přidat na kolečka nakrájený zázvor a na čtvrtky nakrájenou cibuli.
Na kachnu poklaďte několik kousků másla, brusinky a kachnu podlijte. Rozehřejte troubu na 130 °C a pečte kachnu jednu hodinu. Znovu kachnu podlijte a dejte péct na další hodinu. Poté kachnu přelijte výpekem a pečte 40 minut na 200 °C.
Náš tip
Místo citronů můžete použít pomeranče.