Krůtí maso se dá připravit na mnoho způsobů, ale na pomerančích, jak ji připravuje šéfkuchař Radek Pálka si opravdu pochutnáte, a ještě budete mít ten správný pocit, že jíte zdravě.
Ingredience
2 lžíce sušených provensálských bylinek
2 lžičky soli
1 baby krůta
1 pomeranč
50 g másla
80 ml pomerančové šťávy
1 lžíce medu
½ lžičky skořice
100 g pomerančové marmelády
Postup
Provensálské bylinky smícháme se solí a pepřem. Dvě lžičky směsi vetřeme dovnitř krůty, zbytek necháme stranou. Vložíme oloupaný a rozpůlený pomeranč.
Otvor uzavřeme pomocí párátek a nohy svážeme. Máslo rozpustíme a smícháme se zbylou bylinkovou směsí, kterou potřeme krůtu. Položíme na pekáč prsíčky dolů, podlijeme trochou vody a vložíme do předehřáté trouby na 220 °C.
Po deseti minutách snížíme teplotu na 170 °C a pečeme tři a půl hodiny.