Zdravý pokrm, po kterém budete mít spoustu energie, ale nezatíží vás.
Suroviny na 1 porci
1 plátek libového hovězího masa
1 lžíce olivového oleje
3 stroužky utřeného česneku
1 nakrájená šalotka
3 nakrájené jarní cibulky
6 růžiček brokolice
150 ml vody
3 polévkové lžíce sójové omáčky
½ lžičky zázvoru
½ lžíce červené mleté papriky
Postup
Rozpálíme oheň na pánvi a přidáme hovězí maso. Pečeme zhruba 6–8 minut. Jakmile bude maso hotové, přendáme ho z pánve do misky. Na stejnou pánev přidáme česnek, šalotku a jarní cibulku. Na pánvi by mělo zůstat trošku hovězí šťávy, kterou tam před přidáním surovin ponecháme. Vaříme asi minutu za stálého míchání na střední teplotě.
Poté přidáme brokolici a vaříme dalších 5 minut. Smícháme vodu, sójovou omáčku, zázvor a mletou papriku. Směs nalijeme na pánev a mícháme další 3–4 minuty. Přidáme podle chuti pepř a sůl.
Na závěr vložíme hovězí maso a vaříme další 2 minuty, aby se chutě propojily. Podáváme s dušenou rýží nebo opékanými bramborami, pečenými v troubě na pečicím papíře.