TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny na 6 porcí

6 kuřecích křídel
směs zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice)
1 velká cibule
1 lžíce sladké mleté papriky
1 lžička čubrice (bulharské koření)
1 lžíce sójové omáčky
podle chuti sůl
čerstvě mletý pepř
olej
různé sušené houby (nejsou nezbytně nutné)
2,5 hrnku dlouhozrnné rýže

Příprava

Masovou směs můžeme připravit v papiňáku. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme celá křídla, zasypeme je kořením, promícháme, přidáme zeleninu a sušené houby. Osolíme, zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené asi 2 cm nad obsah. Uzavřeme a od začátku syčení papiňáku dusíme 15 minut. Pak necháme hrnec vychladnout.

Mezitím několikrát propláchneme rýži teplou vodou a přendáme ji do pekáče. Z papiňáku vyndáme křídla a zeleninu a včetně tekutiny vše vlijeme k rýži. Obereme maso a nakrájíme ho nadrobno. Přidáme do pekáče a přilijeme 2 lžíce sójovky. Vše dobře promícháme a přiklopíme.

Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut. Poté odkryjeme, promícháme a necháme dopéct ještě asi 10–15 minut.

Tags : rizoto

Nenechte si ujít další zajímavé články