Nemáte příliš času, ale chcete hostinu? Zkuste kari z trouby.
Suroviny
250 g červené čočky
1 velká červená cibule
4 stroužky česneku
2 lžičky kari koření
1 lžíce limetové šťávy
700 ml zeleninového vývaru
200 ml kokosového mléka
sůl, pepř
čerstvá bylinka na ozdobu
Postup
Troubu si předehřejte na 200 °C a připravte si hrnec nebo pánev, kterou můžete dát bezpečně do trouby. Cibuli si oloupejte a nadrobno nakrájejte. Česnek si také oloupejte a nakrájejte ho nahrubo.
Do hrnce nasypejte čočku a zalijte ji zeleninovým vývarem. Přidejte cibuli, česnek a kari koření. Pokrm osolte, opepřete, promíchejte a duste v troubě přibližně půl hodiny.
Až čočka změkne, nalijte do ní kokosové mléko, promíchejte a duste dalších 10 minut. Nakonec kari zakápněte limetovou šťávou a ozdobte čerstvou bylinkou.