Bez rybí polévky by to snad ani nebyly Vánoce. Co si ji ale letos připravit trochu jinak?
Potřebujete
2 rybí hlavy
150 g rybího mlíčí
1 cibuli
2 mrkve
1 lžíci másla
1 bobkový list
600 ml scezeného rybího vývaru
na špičku nože šafránu
150 ml smetany
sůl
Postup
Rybí hlavy uvařte v osolené vodě doměkka. Vyndejte je, maso oberte, vraťte ho do vývaru, přidejte pokrájené rybí mlíčí a ještě cca 10 minut vařte. Sceďte a vývar i maso s vnitřnostmi uchovejte stranou.
Cibuli a mrkev očistěte a oboje nakrájejte na kousky. V hrnci na másle lehce orestujte cibuli a mrkev s bobkovým listem. Zalijte vývarem a vařte, dokud zelenina nezměkne. Pak vyndejte bobkový list a polévku rozmixujte.
Polévku dochuťte šafránem, vraťte do ní maso a vnitřnosti, lehce prohřejte, zjemněte smetanou a můžete podávat, třeba i s opečenými kostičkami pečiva.