TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Vánoce jsou tady. A s nimi i tato tradiční česká polévka.

Suroviny

1 kapří hlava
500 g odřezků z kapra
75 g jiker
½ kg kořenové zeleniny
1 cibule
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
sůl
nové koření
celý pepř
bobkový list

Postup

Kapří hlavu očistěte a zbavte očí. Vložte ji do hrnce, přidejte rybí odřezky a polovinu kořenové zeleniny nakrájenou na velké kusy.

Zalijte vodou, přidejte koření a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, stáhněte plamen a vývar vařte bez pokličky asi půl hodiny. Poté ho sceďte a oberte maso.

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli se zbylou zeleninou nakrájenou na drobné kostičky. Jakmile zezlátne, zasypejte ji moukou. Vše zalijte vývarem, přidejte jikry a asi 15 minut povařte. Do hotové polévky přidejte kapří maso.

Tags : Vánoce

Nenechte si ujít další zajímavé články