Chcete u štědrovečerního stolu podávat dva druhy bramborového salátu? Zkuste vídeňský.
Suroviny
800 g brambor
200 ml zeleninového vývaru
2 velké červené cibule
3 lžíce slunečnicového oleje
lžíce jablečného octa
sůl, pepř
bylinka na ozdobu
Postup
Brambory si uvařte v osolené vodě i se slupkou. Ještě teplé je oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte je s polovinou vývaru, octem, olejem a na kolečka nakrájenou cibulí.
Vše dobře osolte a opepřete, nechte chvíli odležet. Bramborový salát míchejte zlehka a pomalu a postupně do něj přilévejte zbytek vývaru.
Salát bude lehce krémový a brambory krásně lesklé. Dozdobte pažitkou nebo petrželkou, případně můžete použít restovanou cibulku. Přejeme vám dobrou chuť.
Náš tip
Místo červené cibule se dá použít i jemná bílá cibule.