Makrelu koupíte zcela běžně, je bohatá na zdravé tuky a bílkoviny, chutná a zasytí.
Potřebujete
2 makrely
koření na ryby bez soli
2 citrony
čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, oregano, pažitku…)
čerstvou zeleninu
Postup
Vykuchané ryby omyjte, můžete odříznout hlavu a ocas, ale grilovat je můžete i vcelku. Celé ryby pokapejte citronovou šťávou zvenku i zevnitř a posypejte kořením bez soli. Kůži můžete několikrát naříznout. Čerstvé bylinky složte do svazečků a vložte do ryb.
Ryby položte na středně rozpálený gril nebo je můžete zabalit do alobalu a vložit na klasický gril s uhlíky. Grilujte několik minut z jedné strany, otočte a pak je ogrilujte z druhé strany.
Pokud se maso odděluje, můžete rybu rozevřít na půl, vyjmout skelet a dogrilovat. Podávejte se zeleninovou oblohou a citronem, případně s pečivem.