Quinoa má spoustu vlákniny, vitaminů, minerálů a také obsahuje i nějaké bílkoviny. Se zeleninou a houbami to je plohodnotné jídlo, ideální třeba jako lehká večeře.
Potřebujete
240 g bílé quinoy
1 lžící másla
1 lžící olivového oleje
350 g hub
3 stroužky česneku
100 g špenátových listů
1/2 brokolice
šťávu z 1/2 citornu
sůl, pepř
Postup
Quinou propláchněte dvakrát vroucí vodou, zalijte ji 480 ml studené vody a přiveďte k varu. Teplotu snižte, přiklopte a vařte asi 15 minut doměkka. Brokolici rozeberte na růžičky a v páře ji povařte asi 5 minut.
V pánvi rozehřejte máslo s olejem. Přidejte nakrájené očištěné houby a restujte asi 5 minut, až budou houby měkké. Chvíli před dokončením přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a nechte rozvonět. Osolte a opepřete.
Teplotu snižte a vmíchejte uvařenou quinou, růžičky brokolice a opláchnuté listy špenátu. Přiklopte a necháme lehce zavadnout. Nakonec dochuťte citronovou šťávou a trochou olivového oleje.