Oblíbené jídlo všech Britů budete mít hotové raz dva a ještě si na něm skvěle pochutnáte.
Suroviny
300 g pangase nebo tresky
1 hrnek hladké mouky
1 vejce
100 ml perlivé vody
čerstvě namletý pepř
citron
1 lžička cukru
1 lžička soli
100 g mraženého hrášku
50 g balkánského sýru
olej na smažení
50 ml smetany ke šlehání
Postup
Hladkou mouku smíchejte se solí, pepřem a cukrem. Přilijte minerální vodu a přidejte žloutek. Směs prošlehejte.
Filety si omyjte, osušte je a obalte v těstíčku. Nyní obalenou rybu zprudka osmažte a nakonec ji lehce pokapejte citronovou šťávou.
V mixéru si rozmixujte hrášek společně s balkánským sýrem a trochou pepře.
Pro jemnost přidejte také trochu smetany. Smaženou rybu podávejte s hráškovým dipem a hranolky.