Růžičková kapusta je stále poněkud opomíjená, přitom je velmi chutná. Ve slaném koláči si ji zamilujete.
Potřebujete
400 g hladké mouky
150 g másla
1 vejce
sůl
1 lžičku cukru
100 ml mléka
Náplň
350 g růžičkové kapusty
3 červené cibule
2 stroužky česneku
1 lžíci másla
sůl, pepř
150 g ricotty
150 g zakysané smetany
3 vejce
Postup
Do mísy dejte mouku, máslo, vejce, sůl, cukr a mléko a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte 30 minut v chladu.
Růžičkovou kapustu očistěte a povařte asi 5 minut v osolené vodě. Sceďte a překrájejte napůl. Cibule podélně nakrájejte, česnek nasekejte a orestujte na másle. Přidejte kapustičky, prohřejte a dochuťte solí a pepřem.
V míse smíchejte ricottu se smetanou a vejci. Těsto vyválejte na tenký plát, přendejte ho do vymazané formy a propíchejte vidličkou. Na něj rozložte zeleninu a ricottovou směs. Pečte v troubě při 180 °C asi 40 minut.