TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Sladká, kyselá i pálivá, taková je chuť křidélek, jak ji mají Korejci nejraději.

Suroviny

8–10 kuřecích křídel
sůl, pepř
olej na smažení

Na omáčku

120 ml sójové omáčky
3 lžíce kečupu
2 lžíce medu
1 lžíce octa
1 lžička sezamového oleje
1 lžíce omáčky Sriracha
1 stroužek česneku
sezamová semínka
1 lžíce vody
cibulová nať
1 lžička kukuřičného škrobu

Postup

Křidélka osolte a opepřete a vložte do rozpáleného oleje. Pak je dejte okapat.

V malém kastrůlku smíchejte všechny ingredience na omáčku kromě škrobu a vody.

Ten si nejprve  v 1 lžici vody rozmíchejte a pak jím omáčku zahustěte. Křidélka v hotové omáčce obalte, posypejte sezamem a cibulkou.

Náš tip

Aby byla křidélka extra pálivá, nasekejte do omáčky jednu čerstvou chilli papričku.

Nenechte si ujít další zajímavé články