Sladká, kyselá i pálivá, taková je chuť křidélek, jak ji mají Korejci nejraději.
Suroviny
8–10 kuřecích křídel
sůl, pepř
olej na smažení
Na omáčku
120 ml sójové omáčky
3 lžíce kečupu
2 lžíce medu
1 lžíce octa
1 lžička sezamového oleje
1 lžíce omáčky Sriracha
1 stroužek česneku
sezamová semínka
1 lžíce vody
cibulová nať
1 lžička kukuřičného škrobu
Postup
Křidélka osolte a opepřete a vložte do rozpáleného oleje. Pak je dejte okapat.
V malém kastrůlku smíchejte všechny ingredience na omáčku kromě škrobu a vody.
Ten si nejprve v 1 lžici vody rozmíchejte a pak jím omáčku zahustěte. Křidélka v hotové omáčce obalte, posypejte sezamem a cibulkou.
Náš tip
Aby byla křidélka extra pálivá, nasekejte do omáčky jednu čerstvou chilli papričku.