Rybí maso je také lehké, zdravé a výživné, s kmínem si velmi dobře rozumí a s bramborovou kaší je to lahůdka.
Potřebujete
800 g rybích filet (nebo filé)
sůl
drcený kmín
mletou sladkou papriku
hladkou mouku
máslo na opečení
Na kaši
750 g brambor
150 g másla
mléko
sůl
Postup
Na bramborovou kaši oloupejte brambory, pokrájejte je na stejně velké kousky a dejte vařit do osolené vody asi 12 minut doměkka. Hotové slijte, nejlépe přes cedník, tak se zbaví opravdu veškeré vody.
Vraťte brambory do hrnce, přidejte pokrájené máslo a rozšťouchejte (nebo použijte elektrické hnětací háky). Pak přilévejte teplé mléko a šťouchejte dohladka, případně dosolte podle chuti.
Rybí filety z obou stran osolte, posypejte kmínem a paprikou a zaprašte moukou. Opečte je na pánvi na másle z obou stran dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší posypanou bylinkami.